Vegán töltött káposzta


A töltött káposzta nálunk szokásos karácsonyi étel amit mindig a férjem készít el. Így áltam neki a vegán változatnak, hogy elötte sosem készítettem hagyományost sem. Nos, szerintem nagyon finom lett.

Összetevők :

  • 30dkg vöröslencse
  • 10dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, füstölt pirospaprika
  • 1 fej savanyúkáposzta
  • 1kg apró savanyúkáposzta
  • 2-3 babérlevél
  • 2 evőkanál kókuszolaj

 

Elkészítés :

 

A savanyú káposztát átmossuk.

A vöröslencsét puhára főzzük enyhén sós vízben.

Egy vöröshagymát és a fokhagymákat aprítógépben felaprítjuk. Hozzátesszük a főtt lencséhez. Ehhez adjuk az alaposan megmosott rizst (nem főzzük). Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele füstölt pirospaprikát. Összegyúrjuk és a leveles káposztába göngyöljük.

 

A másik fej vöröshagymát a kókuszolajon megdinszteljük. Meghintjük kevés őrölt füstölt pirospaprikával majd teszünk egy réteg aprókáposztát és felöntjük kb.3dl vízzel (mivel nincs hús, amiből kifolyik a zsír, kell a víz alá).

Mehetnek a gombócok, közé a babérlevél és szintén aprókáposzta elosztva egyenletesen.

Fedő alatt takarékon 3 órát főzzük.

Növényi tejföllel tálaljuk.

 

 

PINKBARREL-SHOP

 

Ha tetszett meg is oszthatod!

Hasonló receptek
Farsangi fánk (vegán)

2021 február 22.

Tofupite

2021 február 15.

Céklaburger

2021 február 11.

Vegán töltött káposzta

2021 február 10.

vegán májkrém
Vegán májkrém

2021 január 20.

Legnépszerübb
Hírdetés