Tofupite


A túrós pite nálunk nagy kedvenc volt, míg el nem hagytuk a tejtermékeket. A köles szuper jó alternatívája tud lenni a túrónak. Azonban most valami olyat kerestem ami gyorsabb megoldás mint a köles. Mivel a kölest érdemes előáztatni, majd megfőzni és csak utána lehet felhasználni (vagy fermentálva ami szintén nem 2perc, de szuper finom és egészséges) Na szóval gyors megoldást kerestem, és a hűtőben lapult 2 csomag natúr tofu amit akciósan vettem ezért fel kellett használni minél előbb. Így született meg a tofupite. Egyszerű, gyors, gluténmentes, vegán.

Összetevők :

Pite tészta

  • 35dkg rizsliszt
  • 25dkg rama margarin (nagyon hideg, kockákra vágva)
  • 1 teáskanál 
  • 1 teáskanál eritrit
  • 4 ek víz (jéghideg)

Töltelék

  • 600g natúr tofu
  • kb.2dl szójatej
  • 1db bio citrom héja és leve
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
  • 5 evőkanál eritrit vagy más édesítő
  • kajszibaracklekvár

 

 

 

 

Elkészítés :

 

  1. A tésztához egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe pihentetjük.
  5. Ezután 2/3-ad részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. A maradék 1/3-ot kinyújtuk és felcsíkozzuk, majd a végén tesszük rá a tofus krémre.
  6. A krémhez a tofut és a szójatejet botmixerrel ledaráljuk, ha nem elég lágy tehetünk még tejet hozzá. Hasonló állagot kapjunk mint a krémtúró. Ezután mehet bele a citrom, édesítő, vaníliaőrlemény. A pitetésztára tesszük. A rácsosan ráhelyezett maradék pitetészta közé kajszibaracklekvárt kanalazunk.
  7. 170 fokos előmelegített sütőben alul-felül sütési funkció mellett 50percig sütjük.

Ha tetszett meg is oszthatod!

Hasonló receptek
Farsangi fánk (vegán)

2021 február 22.

Tofupite

2021 február 15.

Céklaburger

2021 február 11.

Vegán töltött káposzta

2021 február 10.

vegán májkrém
Vegán májkrém

2021 január 20.

Legnépszerübb
Hírdetés