Paradicsomos-gombás tészta


Tudom sokan félnek a tésztától, pedig nincs okuk rá. Több kísérlet is bebizonyította már, hogy nem a szénhidrát az oka az elhízásnak, hanem a tápanyaghiányos-hiperfeldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása és a mozgásszegény életmód. Persze ezt lehet még jobban szétszedni és részlezetni, de itt most inkább a lényeg a recept. Friss alapanyagokkal készült szósszal a tészta nem csak igazán élvezetes, de tápláló is.

Összetevők :

  • 10 dkg gomba
  • 4 közepes db paradicsom
  • 80 g sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 levél bazsalikom
  • oregánó ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • só ízlés szerint
  • 1 szál sárgarépa
  • 25 dkg durum tészta

Elkészítés :

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott vagy összetört fokhagymát.
  2. A lédús paradicsomokat felszeleteljük és megfonnyasztjuk a fokhagymával együtt.
  3. A gombaszeleteket hozzáadjuk.
  4. Jöhetnek a fűszerek: oregánó, bors, só.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét is.
  6. Hozzáreszeljük a sárgarépát ami édes íze miatt elveszi a paradicsom savanykás ízét.
  7. 2 perccel a késszé nyilvánítás előtt beletépkedjük a bazsalikomot.
  8. Közben kifőzzük hozzá a tésztát.
  9. Sörélesztőpehellyel megszórva tálaljuk (de akár a szószba is tehetünk pluszba bele 🙂 )

 

 

 

Ha tetszett meg is oszthatod!

Hasonló receptek
Paradicsomos-gombás tészta

2021 június 9.

Gombapörkölt

2021 január 17.

Tökös-Kelbimbós tészta

2020 augusztus 28.

gombascsirke
Tejszínes gombás csirke

2019 november 6.

toszkán csirke ragu
Toszkán csirkeragu

2019 július 12.

Legnépszerübb
Hírdetés